Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eperon d'Or opent eventjes de deuren

Het Nieuwsblad

20 april 2016

Van Erfgoeddag maakt het Izegemse stadsbestuur zondag handig gebruik om het gloednieuwe museum Eperon d'Or voor het eerst aan het publiek voor te stellen. Toch gaat het museum in september weer dicht.

Op Erfgoeddag wordt het startschot gegeven voor het nieuwe museum Eperon d'Or. In het voorgebouw worden het schoeisel- en borstelmuseum voortaan op één site samengebracht. “En het project 'Ondernemen met Erfgoed' maakt de link tussen de museumsite en het handelscentrum”, zegt schepen van Lokale Economie Tom Verbeke (N-VA). “De handelaars roepen we uit tot ambassadeurs van Eperon d'Or. Met een spaarkaart, die in het museum een eerste stempel krijgt, nodigen we de bezoekers uit ook langs te gaan in het handelscentrum waar ze nog twee van de drie benodigde stempels kunnen krijgen om kans te maken op prijzen.”

Schepen van Cultuur en Toerisme Kurt Himpe (N-VA) mocht gisterenmorgen het logo van het museum (foto inzet) onthullen. “De huisstijl is gebaseerd op het kenmerkende raster van de grote ramen in de voorgevel”, duidde de schepen. Achter die ramen schuilen voorlopig drie facetten: het streekbezoekerscentrum in de gouden schoendoos bovenop het art decogebouw, het schoeiselmuseum en het borstelmuseum. “Tijdens Erfgoeddag krijgt iedereen de kans om gratis kennis te maken met het gerestaureerde voorgebouw van het museum en met de vaste collectie”, zegt conservator Hilde Colpaert. “Los van de vaste opstelling is er ook een gelegenheidstentoonstelling rond het Erfgoeddagthema Rituelen. Want vergis je niet: heel veel borstels en schoenen zijn meer dan 'zomaar' gebruiksvoorwerpen.”

Het museum blijft open tot zondag 18 september, waarna het de deuren weer voor een aantal maanden sluit. Door perikelen met de aannemer, die intussen aan de deur werd gezet, is de achterbouw niet volledig afgewerkt. Eens het gebouw volledig klaar is, wordt een
doorstart genomen met de hele site.

(Frank Meurisse)