Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eperon d'Or lokte al 8.000 bezoekers

De Weekbode

23 september 2016

De tijdelijke opening van de museumsite Eperon d’Or is een schot in de roos. Ruim 8.000 mensen bezochten de plek al.

Eperon d’Or was de afgelopen vijf maanden voor het grote publiek te bezoeken, maar sluit nu weer even de deuren voor de verdere voltooiing. De eerste opening was alvast een regelrecht schot in de roos, met niet minder van 8.141 bezoekers. 7.184 daarvan kwamen van buiten Izegem.

“5.789 mensen kozen ervoor om specifiek het museumdeel in het voorgebouw te bezoeken, het streekbezoekerscentrum kreeg er nog eens 2.355 mensen bijkomend over de vloer”, zeggen schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA) en conservator Hilde Colpaert. “De zomerzoektocht van het Davidsfonds en de Kunstzomer Leiestreek zorgden voor een toevloed aan bezoekers. We hopen heel wat van deze bezoekers ook later opnieuw naar Eperon d’Or te krijgen, als ook het tweede deel helemaal afgewerkt is. Daar komen de socioeconomische geschiedenis en het productieproces aan bod.”

Op schema

Eperon d’Or werd ook regionaal erkend. “Nu blijkt al dat we heel wat bezoekers van buiten Izegem naar onze stad kunnen lokken”, zegt schepen Himpe. “Liefst 88 procent was geen Izegemnaar, mede dankzij de zomerzoektocht.”

De komende maanden staan nog enkele mooie activiteiten op stapel. “De Heemdag Vlaanderen strijkt neer in Izegem en heel wat heemkundigen zullen Eperon d’Or kunnen ontdekken. En ook VTB West-Vlaanderen zakt nog af naar de museumsite.”

De definitieve opening van Eperon d’Or is voorzien voor het voorjaar van 2017. De werken zelf zitten perfect op schema. “Tot dan gaat het museum dicht, maar het streekbezoekerscentrum op de bovenste verdieping blijft wel geopend. Dit is gratis te bezoeken.”

Ook de zondagse Ken Izegem-wandelingen worden verder georganiseerd en groepen kunnen na reservatie ook het museum Stoom en Stroom bezoeken of een van de erfgoedwandelingen door Izegem reserveren.

(Philippe Verhaest)