Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eperon d'Or en station krijgen betere verbinding

Het Laatste Nieuws

8 oktober 2016

De stad Izegem gaat werk maken van een betere verbinding tussen de voetgangerstunnel aan het station en stadsmuseum Eperon d'Or. Tussen de parkeerplaatsen in de Prins Albertlaan en de treinsporen ligt een ongebruikt kiezelpad, dat nu een opwaardering krijgt.

Ooit wilde de stad aan de achterkant van het station een boulevard met verkeersvrij plein richting Eperon d'Or aanleggen, maar die plannen hingen vast aan het project stationsomgeving, dat in de koelkast is beland. Toch blijft het bestuur niet wachten om de verbinding op een andere manier op te frissen. "Het kiezelpad wordt al jaren niet meer gebruikt, maar we gaan er nu een volwaardig voetpad van maken", schetsten toerismeschepen Kurt Himpe (N-VA) en groenschepen Nadia Staes (sp.a). "Langs het pad komen ook zitbanken en lage hagen zullen de parking en het wandelpad van elkaar scheiden. De route zal het museum met het centrum verbinden, dus het moet er uitnodigend uitzien. Met minimale ingrepen zal alles al netter ogen. We hebben verschillende keren overleg gepleegd met Infrabel en de opwaardering van dit pad vormt voor hen geen probleem."

Droogenbroodroute

Voor voetgangers komt er aan de centrale brug een extra zebrapad aan de Vaartstraat en op de hoek van de Vaartstraat en de Prins Albertlaan zal een voetpad aangelegd worden. Voor het museum zal een nieuwe doorsteek gerealiseerd worden met daarnaast twee mindervalidenparkeerplaatsen. Aan het kruispunt van de Vredestraat en de Prins Albertlaan komen twee parkeerplaatsen voor kampeerwagens. "We willen van de gelegenheid gebruik maken om de geschiedenis van spoorlijn 66, ook gekend als de Droogenbroodroute, in de kijker te zetten met infopanelen langs het vernieuwde pad", verduidelijkt Himpe." Hiervoor zullen we samenwerken met heemkundige kring Ten Mandere."

(Valentijn Dumoulein)