Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Comité Externe Relaties had jarenlang verdoken rekening

Het Nieuwsblad

1 maart 2016

Het Comité Externe Relaties (CER) stortte jarenlang geld op een privérekening, waar het stadsbestuur niets van af wist.

Dat gaf schepen van externe relaties Kurt Himpe (N-VA) te kennen aan het einde van de jongste gemeenteraad. Die onthulling kwam er na een vraag van raadslieden Geert Leenknecht (Open VLD) en Peter Defreyne (CD&V). “Hoe komt het dat de voorzitter van het Comité Externe Relaties zijn ontslag aangeboden heeft?” vroegen zij zich af.

Schepen Himpe pikte daarop in. “Een comitélid peilde naar de afrekening van de Izegemse stand tijdens de Bad Zwischenahner Woche, een feestweek in de Duitse partnerstad Bad Zwischenahn. Naar aanleiding van die vraag heeft de financiële dienst van de stad de afrekening grondig bekeken.”

De financieel beheerder merkte onregelmatigheden op. Al snel bleek dat er geld overgemaakt werd op een privérekeningnummer. Een praktische oplossing, volgens de betrokken CER-leden.

“We gaan natuurlijk uit van de goede bedoelingen van de betrokkenen”, benadrukte schepen Himpe. “Uiteraard hebben we wel gemeld dat dit rechtgetrokken moet worden. Enkele leden waren het niet eens met die zienswijze en hebben hun ontslag aangeboden.”

Enkele uren voor de gemeenteraad van start ging, kreeg de financieel beheerder pas inzage in de rekeninguittreksels van het laatste jaar. Normaal gezien zal er dit jaar opnieuw een Izegemse stand zijn op de Bad Zwischenahner Woche, maar 100 procent zekerheid is er nog niet .

(SDI)