Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Boulevard verbindt station en museum

Het Nieuwsblad 

8 oktober 2016

Een beschilderde brugpijler wijst al deels de weg, maar nu plant de stad ook een wandelboulevard tussen het station en het museum Eperon d'Or.

Met het oog op de definitieve opening van het schoen- en borstelmuseum Eperon d'Or maakt de stad Izegem werk van een betere verbinding tussen de voetgangerstunnel aan het station en de museumsite.

Tussen de parkeerplaatsen en de sporen ligt een kiezelpad, dat al jaren in onbruik is. Dat zal nu een volwaardig voetpad worden. Er komen ook zitbanken en lage hagen moeten zorgen voor een afscheiding tussen de parkeerplaatsen en het wandelpad.

Voetgangers

Deze verbinding zal in heel wat opzichten een verbetering zijn. “Het is de bedoeling dat we een goede wisselwerking hebben tussen Eperon d'Or en het handelscentrum. Die verbinding moet uitnodigend zijn en met dit project slagen we daarin”, zegt schepen van Lokale Economie Tom Verbeke (N-VA).

Voor voetgangers wijzigt er ook iets ter hoogte van de centrale brug. Er komt een bijkomende oversteekplaats aan de Vaartstraat en op de hoek van de Vaartstraat en de Prins Albertlaan wordt een voetpad aangelegd.

Spoorlijn 66

“Ter hoogte van het museum realiseren we een nieuwe doorsteek met daarnaast twee parkeerplaatsen voor andersvaliden. Aan het kruispunt van de Vredestraat en de Prins Albertlaan komen er ook twee parkeerplaatsen voor kampeerwagens. Maar we willen van de gelegenheid gebruikmaken om de geschiedenis van spoorlijn 66, ook bekend als de Droogenbroodroute, in de kijker te zetten met infopanelen langs het vernieuwde pad”, verduidelijkt schepen van Toerisme en Erfgoed Kurt Himpe (N-VA). “Hiervoor werken we samen met de heemkundige kring Ten Mandere”.

(Frank Meurisse)