Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Art'Iz stelt zich artistiek voor op site Strobbe

De Standaard

27 februari 2016

Het kunstonderwijslandschap in Izegem wordt herkaveld. Zowel muziek, woord als beeldende kunst vaart nu onder dezelfde vlag. En het schip kreeg vrijdagavond een nieuwe naam: Art'Iz.

De Izegemse Kunstacademie pakt zaterdag uit met het kunstevenement De Artiestenfabriek op de site Strobbe. Op de vernissage vrijdagavond werd de nieuwe naam van de academie bekendgemaakt. Ze heet voortaan Art’Iz.

“Elk onderdeel van de naamgeving heeft een specifieke betekenis”, vertelt directeur Wim Belaen. “Art verwijst naar artistiek en artiesten, terwijl de Iz uiteraard verwijst naar de stad Izegem. De leerlingen en leerkrachten worden eigenlijk allemaal 'Artizten'”.

Op het bijhorende logo wordt in de baseline 'Kunstacademie regio Izegem' vermeld. “Op die manier verwijzen we naar het regionale karakter van de kunstacademie. De hoofdzetel bevindt zich in Izegem, maar er zijn ook filialen in Ardooie, Ingelmunster, Lendelede, Oostrozebeke en Sint-Eloois-Winkel”, zegt schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA).

De Kunstacademie is ontstaan uit een fusie van de Izegemse Stedelijke Academie voor Muziek en Woord en het Izegemse filiaal van de Roeselaarse Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. In die vorm begon de academie officieel met zijn werking op 1 september 2015.

De plechtigheid vrijdagavond werd bijgewoond door Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Twee oud-leerlingen van de academie, Radio2-presentator Cathérine Vandoorne en pianovirtuoos Jan Michiels, zorgden voor de presentatie en de muzikale intermezzi.

Artiestenfabriek

Wie met de academie in al haar geledingen kennis wil maken, kan zaterdag tussen 13.30 uur en 18 uur terecht op de site Strobbe. Tijdens het evenement De Artiestenfabriek zijn de jonge 'Artizten' druk in de weer met korte concerten, voorstellingen en acts. Er vallen ook tentoonstellingen te bezoeken. 

"De Strobbegebouwen krijgen dus een kunstzinnige invulling met het interbellum als thema”, zegt directeur Belaen nog.

(Frank Meurisse)