Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

8.000 bezoekers voor Eperon d'Or tijdens korte opening

Het Nieuwsblad 

20 september 2016

Het museum Eperon d'Or blijkt een voltreffer. Op amper vijf maanden tijd kreeg het ruim 8.000 bezoekers over de vloer.

Hoewel het gloednieuwe museum Eperon d'Or slechts enkele maanden is open geweest, blijkt dat de belangstelling heel groot is. “Tijdens die vijf maanden kwamen 8.141 bezoekers naar het museum en het streekbezoekerscentrum”, zegt schepen van Cultuur en Toerisme Kurt Himpe (N-VA).

5.789 onder hen kozen ervoor om specifiek het museum in het voorgebouw te bezoeken, het streekbezoekerscentrum kreeg nog eens 2.355 bezoekers extra over de vloer. “Een schot in de roos”, luidt het zowel bij de schepen als bij conservator Hilde Colpaert.

De bezoekers konden het opvallende art-decogebouw bewonderen dat een geslaagde restauratie achter de rug heeft en genieten van schoenen en borstels. “We hopen heel wat van deze bezoekers later opnieuw naar Eperon d'Or te krijgen als ook het tweede deel helemaal afgewerkt is. Daar komen de socio-economische geschiedenis en het productieproces aan bod.”

Bezoekerscentrum blijft open

Opvallend is dat tot 88 procent van de bezoekers niet uit Izegem komt. Tijdens de volgende maanden wordt nu alles verder afgewerkt.

Tot de definitieve opening van Eperon d'Or in het voorjaar van 2017 gaat het museum dicht voor het publiek, maar het streekbezoekerscentrum blijft wel open. Toeristen en voorbijgangers kunnen dit deel gratis bezoeken. Het centrum bevat een schat aan toeristische informatie over Izegem en de regio, maar er zijn ook tablets, 3D-viewers en een interactieve digitale kaart van de streek. De blikvanger is de opvallende Izegemse skyline die op de muren werd aangebracht.

(Frank Meurisse)