Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Zone 30 rond Bellevueschool wordt fysiek afgedwongen

Het Nieuwsblad

17 juni 2015

Aan de Bellevueschool worden nog bijkomende maatregelen genomen. Het verkeer blijft er imemrs te snel rijden, ondanks de invoering van een zone 30.

Omwonenden van het kruispunt van de Bellevuestraat met de Heilig Hartstraat klagen al geruime tijd dat er te snel gereden wordt in de buurt. Een recent ongeval waarbij de 16-jarige Jason Lambert uit Lendelede betrokken raakte en sindsdien nog altijd in coma ligt, deed de roep om maatregelen aleen maar toenemen.

De stad voerde een zone 30 in maar gaat nu nog een stap verder met verkeersremmende maatregelen. "We doen dit na de vaststelling dat er nog te snel gereden wordt", aldus schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). "Vijftien procent van de bestuurders rijdt er zelfs nog sneller dan 50 km per uur." De kwestie werd in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit opnieuw besproken.

Er komen  nu extra maatregelen. Zoals een uitstulping op de hoek van de Heilig Hartstraat en de Bellevuestraat die de snelheid afremt. In de Heilig Hartstraat komt er een wegversmalling. "Die straat is een brede weg die uitnodigt tot snel rijden. Dat moet veranderen. De versmalling komt net voor het zebrapad." De tellingen wezen ook uit dat heel wat bestuurders zich niet houden aan de voorrangsregels. Daarom komen er extra wegmarkeringen om de regeling nog eens letterlijk in de verf te zetten.

(Frank Meurisse)