Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

West-Vlaanderen onderzoekt mogelijkheden camperplaatsen aan provinciedomeinen

www.kw.be

16 mei 2015

De provincie West-Vlaanderen sluit niet uit dat er plaatsen komen voor kampeerwagens aan de provinciedomeinen. Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).

Kampeerautotoerisme zit in de lift. De jongste vijf jaar is het aantal ingeschreven kampeerauto's in België gestegen met 20 procent, tot 45.000 inschrijvingen eind 2014. Maar voor campers is het niet altijd evident om een goed plaatsje te vinden in West-Vlaanderen.

Himpe vraagt zich af of er geen mogelijkheden liggen aan de provinciedomeinen. "Provinciebedrijf Westtoer is voorstander om laagdynamische toeristisch-recreatieve activiteiten een plaats te geven in provinciedomeinen. De aanleg van een kampeerautoplaats past daarbinnen. Hiermee rekening houdend steunt Westtoer het idee om bij provinciedomeinen de mogelijkheden te bekijken om een beperkt aantal overnachtingsplaatsen te voorzien voor kampeerauto's", luidt het antwoord van de eerste gedeputeerde Guido Decorte en voorzitter van Westtoer Franky De Block.

Er zijn wel een aantal kanttekeningen: de kostprijs, maar vooral de exploitatie van de standplaatsen. "Er is niet altijd permanentie in de weekends, wat een goede exploitatie niet vanzelfsprekend maakt."

Concrete initiatieven zijn er nog niet genomen, maar onlangs werd een oproep gedaan aan campinguitbaters aan de kust om meer mogelijkheden te voorzien. Zo zouden er weinig tot geen publieke plaatsen meer gemaakt worden en kan de private sector mee profiteren. "Een win-win", meende Westtoer toen, al dreigen gratis of goedkope standplaatsen voor campereigenaars wel te verdwijnen.

(Belga)