Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Techniekacademie terug van start

Het Laatste Nieuws

8 januari 2015

Veertig kinderen uit de vijfde en zesde klas maakten gisteren voor het eerst kennis met techniek tijdens de eerste sessie van de Techniekacademie.

Het is het tweede jaar dat de succesvolle workshops van hogeschool Vives in samenwerking met de stad en enkele lokale bedrijven georganiseerd wordt. Het initiatief was meteen volgeboekt. "De twee groepen waren in een mum van tijd volzet", glundert economieschepen Kurt Himpe (N-VA). "Na de succesvolle editie van vorig jaar was er bij ouders en kinderen een vraag om een vervolg, en we zijn zeer tevreden dat we daar konden op ingaan."

De kinderen gaan twaalf woensdagen lang aan de slag in een echt technologielabo. Ze kunnen er in een gezellige sfeer kennis maken met technieken en materialen en ze leren de basisbeginselen van onder meer programmeren en elektriciteit. "De eerste zes sessies vinden plaats in Prizma Campus Middenschool en daarna gaan de leerlingen naar Middenschool Bellevue. Afsluitend is er een bedrijfsbezoek", aldus Himpe.

"Voor het project kunnen we een beroep doen op enthousiaste begeleiders en ook enkele Izegemse bedrijven ondersteunen samen met de stad Izegem het initiatief."

De Techniekacademie gaat dit jaar ook door in onder andere Ingelmunster, Dentergem, Tielt en Meulebeke.

(Valentijn Dumoulein)