Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Streekhuis niet in kasteel Wolvenhof, wel op Rodenbachsite

Het Nieuwsblad

25 september 2015

Het streekhuis Midden-West-Vlaanderen wordt niet ondergebracht in kasteel Wolvenhof, maar krijgt onderdak op de Rodenbachsite.

'Een schending van de erfpachtovereenkomst', vindt N-VA. Tijdens de provincieraad gisteren plaatste provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) vraagtekens bij de beslissing van de West-Vlaamse deputatie om het streekhuis niet onder te brengen in het Izegemse kasteel Wolvenhof. Eerder kreeg het raadslid al te horen dat het streekhuis Midden-West-Vlaanderen niet naar Izegem zal verhuizen, maar ondergebracht wordt in de Rodenbachsite in Roeselare, waar het Huis van de Voeding is.

Himpe vindt dat niet stroken met de erfpachtovereenkomst. 'Deze erfpachtovereenkomst werd afgesloten voor een duur van 99 jaar. Het doel ervan staat duidelijk in de overeenkomst vermeld: de erfpacht wordt toegestaan om reden van openbaar nut, meer bepaald met de bedoeling er het streekhuis Roeselare-Tielt in onder te brengen.'

Intussen blijft het kasteel verweesd achter. 'Terwijl het kasteel Wallemote, waar de stad Izegem verantwoordelijk voor is, bijna volledig gerenoveerd is, wordt het zusterkasteel Wolvenhof, in handen van de provincie, meer en meer het lelijke eendje.'

Gedeputeerde Bart Naeyaert (CD&V) antwoordde dat de huur van het huidige pand waar het streekhuis is ondergebracht, ten einde loopt en een oplossing zich opdrong. In het Huis van de Voeding is er ruimte beschikbaar en dus is het geschikt om het streekhuis er onmiddellijk in onder te brengen. Naeyaert kondigde aan binnenkort met het Izegemse stadsbestuur te overleggen over het dossier.

(Frank Meurisse)