Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad voert zone 30 in rond Bellevueschool

Het Laatste Nieuws

3 april 2015

Scholengroep Bellevue in Izegem komt binnenkort helemaal in een zone 30 te liggen. "De beslissing werd maandag genomen in het schepencollege en zal in werking treden vanaf het moment dat de borden zijn geplaatst", zegt schepen van mobiliteit Kurt Himpe. "Over zes maanden wordt het dossier geëvalueerd en kunnen er nog meer ingrepen volgen."

Woensdag 11 februari raakte de 16-jarige Jeson Lambert uit Ledegem levensgevaarlijk gewond toen hij werd aangereden op het kruispunt van de Bellevuestraat met de Heilig Hartstraat. "Jeson ligt nog steeds in een sub-coma in het ziekenhuis in Roeselare", zegt zijn vader Jean-Pierre Lambert. Het ongeval was de directe aanleiding om de verkeerssituatie rond de school aan te pakken. "Ik ben blij dat er nu iets wordt gedaan. Alleen jammer dat er eerst iets moest gebeuren, vooraleer ze het knooppunt aanpakken. Voor Jeson was het alvast te laat."

Nog meer ingrepen

Op dit moment is er al een tijdelijke zone 30 in de Bellevuestraat aan de ingang van basisschool Bellevue. Met variabele borden wordt het zone 30 tijdens de start en het einde van de lessen. "Maar na rijp beraad in de verkeerscommissie wordt dit nu uitgebreid naar de hele scholengroep, dus ook naar de ingang van het Atheneum Bellevue in de Heilig Hartstraat", zegt Kurt Himpe. Na zes maanden wordt de situatie geëvalueerd. Tijdens die periode zal de politie tellingen uitvoeren en de situatie streng in de gaten houden. En mogelijk volgen er binnen een half jaar nog meer ingrepen."

"Eindelijk positief nieuws", klinkt het ook op de Facebookpagina 'Verkeersveiligheid in en rond atheneum Bellevue'. "Blij dat onze actie iets heeft opgebracht, al blijven onze gedachten ook bij de zorgwekkende toestand van Jeson", zegt Maureen Marreel, die samen met enkele scholieren van Bellevue de pagina oprichtte na het ongeval van Jeson.

(BDW)