Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad voert nieuw parkeerroutesysteem in 

Het Laatste Nieuws

24 september 2015

De stad lanceert deze week een nieuw parkeerroutesysteem dat chauffeurs beter wegwijs moet maken naar de verschillende gratis en betalende parkings in het centrum. Het gaat om een parkeerroute die via de kleine ring naar het centrum loopt.

Langs die route duiden 22 borden aan waar de dichtstbijzijnde parking is. "Ze leiden automobilisten naar de vijf gratis parkings in de Dirk Martenslaan (goederenstation), Prins Albertlaan, Kruisstraat en aan de Sint-Tillokerk. We gebruiken ook geen specifieke namen meer voor de gratis parkings, ze krijgen allemaal een cijfer."

Wie op de kleine ring rijdt, komt zo langs alle gratis parkeerterreinen, maar ook de betalende op de Grote Markt, Korenmarkt en Wijngaard worden beter aangeduid. Daarvan behoudt de stad wel de naam op de borden. Het systeem moet niet alleen de mobiliteit bevorderen, maar is ook een handig hulpmiddel voor handelaars. "Die kunnen op hun website zetten welke parking het dichtst bij hun zaak ligt", besluit Himpe.

Mobiliteitsschepen Kurt Himpe komt kijken hoe enkele stadsarbeiders de eerste borden van het parkeerroutesysteem plaatsen. - Foto VDI

(Valentijn Dumoulein)