Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad lanceert parkeerroutesysteem

Het Laatste Nieuws

12 mei 2015

Het stadsbestuur gaat nog voor de zomer twintig verkeersborden plaatsen die automobilisten de weg wijzen naar de betalende en de gratis parkings in het centrum.

"Dat parkeerroutesysteem is broodnodig, want voor niet-Izegemnaars is het niet altijd even duidelijk waar de parkings zijn", beseft mobiliteitsschepen Kurt Himpe (N-VA). "De parkeerroute loopt langs de kleine ring in het centrum. Via de verschillende invalswegen komen automobilisten aan de vijf gratis parkings in het centrum. We gebruiken geen namen meer voor de gratis parkings, ze krijgen nu allemaal een cijfer. Het parkeerterrein achter de brandweerkazerne wordt parking 1, de parking op de oude goederenkoer krijgt het cijfer 2. Wie langs de Prins Albertlaan parkeert, staat op parking 3. Het gratis parkeerterrein aan de Muziekacademie is parking 4 en de gratis parkeergelegenheid in de Sint-Tillokerk is parking 5."

De betalende parkings op de Grote Markt, Korenmarkt en in de Wijngaardstraat behouden hun namen omdat ze verwijzen naar straatnamen. "Zo kunnen handelaars op hun site makkelijk doorverwijzen naar een specifieke parking", gaat de schepen verder. "In een tweede fase komen op de parkings infozuilen. Daar zal een gedetailleerd stadsplan op staan en hoe ver het naar het centrum stappen is."

(Valentijn Dumoulein)