Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad lanceert cheques voor ondernemers

Het Laatste Nieuws

12 mei 2015

Het stadsbestuur van Izegem gaat cheques invoeren om handelaars en starters te steunen bij innovatieve initiatieven. "We steunen projecten die bijdragen tot een grotere uitstraling van de stad", legt economieschepen Kurt Himpe (N-VA) uit. "We willen handelaars aanmoedigen samen te werken om meer klanten te bereiken. Ze kunnen de cheque bijvoorbeeld gebruiken om advies van een specialist over promotie in te winnen, maar ook voor de herinrichting van een winkel, promocampagnes of een handelsevenement."

Een handelaar kan maximum tweeduizend euro krijgen, beperkt tot de helft van de kost van het project. Als meerdere ondernemers samen aan een project werken, verhoogt dat percentage zich tot driekwart van de kost. Handelaars of handelsverenigingen kunnen één premie per jaar krijgen en de cheques zijn niet te combineren met evenementen als de Batjes en de Patersmarkt. De stad maakt tussen 2015 en 2017 jaarlijks 32.000 euro vrij voor het initiatief. Na een jaar volgt een evaluatie.

"Vage criteria"

Oppositiepartij CD&V is ontgoocheld. "De criteria om een project te steunen zijn zo vaag omschreven dat de jury aan elk project een premie kan toekennen of weigeren. Dat heet willekeur. Met dit systeem heeft een kandidaat-ondernemer nooit zekerheid of hij al de cheque binnenhaalt."

(Valentijn Dumoulein)