Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Skryf-machine spuit poëzie in centrum

Het Laatste Nieuws

12 oktober 2015

Een merkwaardig toestel is zaterdag gezapig van de Izegemse bibliotheek richting Standaard Boekhandel in de Marktstraat gereden. Het bleek om de Skryf-machine van Gijs van Bon te gaan, die letters in zand op de straten toverde.

"Het toestel is zodanig geprogrammeerd dat het een gedicht letter per letter in zand op de weg spuit", verduidelijkt Gijs. Het aantreden van Skryf kaderde in de aftrap van het Boekenfeest van de bib. Maar er was nog heel wat meer te doen in het centrum. Zo was er naast de traditionele zaterdagmarkt ook een speciale shoppingdag. "Skryf linkt alle initiatieven aan elkaar", verduidelijkt schepen Kurt Himpe. "Het apparaat verbindt de bib en een boekhandel en legt zo de link tussen cultuur en economie. Het is een echte publiekstrekker."

Geselecteerd voor award

Voor de Izegemse handelaars is er trouwens goed nieuws. "Izegem is geselecteerd voor een 'Hospitality Award' wegens meest klantvriendelijke centrum", weet Himpe.

"Dit is een subcategorie van de Belgium Retail Awards. Het Izegemse handelscentrum met de Roeselaarsestraat, Gentsestraat en Grote Markt behaalde een totaalscore van 8,94 op 10 via mysterieshoppers en -callers, waarbij ook bedrijfswebsites beoordeeld werden. Een resultaat waar de handelaars en de stad Izegem best trots op mogen zijn."

(Charlotte Degezelle)