Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Schoenen verbinden Izegem en Zlin al twintig jaar

Het Nieuwsblad

23 september 2015

Een delegatie van de Tsjechische partnerstad Zlin werd afgelopen weekend ontvangen op het stadhuis van Izegem. De schoenenstad en Zlin zijn al twintig jaar partnersteden. Het stadsbestuur en het comité Externe Relaties zorgden voor het obligate officiële tintje.

Ondanks de afstand zijn er heel wat contacten tussen beide steden. 'Het is niet toevallig dat we de burgemeester en plaatsvervangend burgemeester van de partnerstad ontvingen, want de verbroedering ontstond nadat een orkest uit Zlin in 1988 deelnam aan het Herfstmuziekfestival', verklaart schepen van Externe Relaties Kurt Himpe (N-VA). 'Izegem en Zlin hebben ook een link door de schoenindustrie die beide steden groot maakte. De deelname van een Izegemse delegatie aan de internationale congressen voor schoeiselmusea in Zlin zorgt er ook voor dat deze band blijft', aldus Himpe. Hij wil het internationaal congres ook eens in Izegem organiseren, na de opening van Eperon d'Or.

Ook de uitwisselingsprojecten van scholen en kunstenaars zorgen voor een blijvende band tussen Izegem en Zlin. Op dit ogenblik verblijven 45 leerlingen van Prizma Campus VTI in Zlin en omgekeerd komen geregeld ook scholen uit die regio naar Izegem afgezakt.

(Frank Meurisse)