Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Romeinse vondsten keren terug naar Izegem

Het Nieuwsblad

21 augustus 2015

Na vier jaar zijn de archeologische vondsten uit de site Hondekensmolenstraat weer op Izegemse bodem. De gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd zullen bij gelegenheid tentoongesteld worden.

Exact vier jaar geleden werd archeologisch onderzoek uitgevoerd op de verkaveling aan de Hondekensmolenstraat. 'Archeologen troffen toen onder andere een Romeins graf met de nodige giften aan. In de loop van de zomer van 2011 werd een klein deel van het projectgebied opgegraven door een team archeologen van Antea Group nv. Zij legden bewoningssporen bloot uit de Romeinse en middeleeuwse periode, waaronder een Karolingische waterput', zegt Willem Hantson, stafmedewerker archeologie van Radar. Radar is de archeologische poot van BIE, de intergemeentelijke dienst voor onroerend erfgoed.

Even werd gevreesd dat de archeologische vondsten naar het Gallo-Romeins museum in Tongeren of het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg zouden verhuizen. 'Maar de omstandigheden in de archiefkelder van het stadhuis zijn optimaal voor bewaring: droog en een constante temperatuur', zegt schepen Kurt Himpe (N-VA). 'De heemkundige kring Ten Mandere wilde de vondsten altijd al in Izegem houden. die wens komt nu uit. De opgegraven voorwerpen kunnen getoond worden in een gelegenheidstentoonstelling.’

(Frank Meurisse)