Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Op- en afrittencomplex E403 aan kanaal Roeselare-Leie wordt heringericht

www.kw.be

3 januari 2015

Er worden grootse plannen gekoesterd met het op- en afrittencomplex van de E403 ter hoogte van het kanaal Roeselare-Leie. Niet alleen moeten bypassen straks voor een betere verkeersafwikkeling zorgen. Ook de carpoolparking, die nu heel moeilijk bereikbaar is, zal mogelijk verhuizen.

Om de verkeersdoorstroming aan het op- en afrittencomplex van de E403 ter hoogte van Izegem en Roeselare te verbeteren, wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het complex herinrichten met zogenaamde bypasses of doorsteken. Deze aanpassingswerken zullen plaatsvinden in 2017. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Izegem Bert Maertens (N-VA) als antwoord op een parlementaire vraag aan minister Ben Weyts (N-VA).

“Detailontwerp opgemaakt in 2015”

Op de twee kruispunten die deel uitmaken van het op- en afrittencomplex komen er extra doorsteken: twee van en naar de E403 aan de kant van Roeselare en een voor het verkeer van Izegem naar Brugge.

“Het detailontwerp van deze bypasses wordt opgemaakt in 2015, zo deelde de minister me mee. De effectieve aanleg kan dan pas volgen na aflevering van de stedenbouwkundige vergunning en na het doorlopen van de gunningsprocedure. En er moet uiteraard ook in voldoende budget voorzien worden. Minister Weyts verwacht de eigenlijke uitvoering van de werken in 2017”, aldus Bert Maertens. “Maar als het toch nog eerder zou kunnen, dan zal ik daar vanuit de stad en vanuit het Vlaams Parlement uiteraard alles voor doen”.

Uitbreiding carpoolparking is wenselijk

Izegems schepen van mobiliteit Kurt Himpe is tevreden dat er een oplossing voor het verkeersknooppunt in het verschiet ligt. Hij ijvert ook al jaren voor een uitbreiding van de huidige carpoolparking onder de E403. De minister bevestigde in zijn antwoord aan volksvertegenwoordiger Bert Maertens dat de carpoolparking een hoge bezetting kent - liefst 105 procent het afgelopen jaar - en een uitbreiding zeker gewenst is.

(Frank Meurisse)