Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuw museum Eperon d'Or opent midden april 2016

Het Nieuwsblad

12 september 2015

Het einde van de werken voor de nieuwe museumsite Eperon d'Or nadert. Ze duren wel wat langer dan voorzien. De opening is nu gepland voor het weekend van 16 april 2016.

In de gebouwen van de voormalige schoenfabriek wordt zowel het schoeisel- als het borstelmuseum ondergebracht. Ook het streekbezoekrscentrum krijgt er een plaats, net als het Huis van de Economie.

Aanvankelijk was de opening voor januari gepland. "De tweede fase van de werken van de museumsite kan pas eind december afgerond worden door de hoofdaannemer. We ontvingen een nieuwe realistische planning en een vroegere opening dan april volgend jaar is niet haalbaar", zegt schepen van Patrimonium Caroline Maertens (N-VA).

"We willen een kwalitatief hoogstaande museumsite die helemaal af is bij het openingsweekend."

Na de afwerking van de achterbouw dient ook nog voldoende tijd uitgetrokken worden voor de museale invulling. "Hiervoor hebben we zeker drie maanden de tijd nodig en daarna moet het museum ook nog kunnen proefdraaien", vult schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA) aan.

Met de openingsdatum in april wordt ook op twee grote evenementen gemikt. "In die maand is het Erfgoeddag en daarna start de 30ste zomerzoektocht van het Davidsfonds, de grootste zoektocht van Vlaanderen. Hierin gaan de stad en de museumsite een belangrijke rol spelen. De koppeling van de opening met deze evenementen betekent een grote boost voor het nieuwe museum", besluit Himpe.

(Frank Meurisse)