Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Nieuwe supermarkt goed voor twaalf extra krachten"

De Weekbode

20 februari 2015

Op 11 juni wil Peter Taillieu een Spar-supermarkt in de Baronstraat in Emelgem openen. Zo geeft hij antwoord aan de jarenlange roep om een warenhuis in de Izegemse deelgemeente. "We zullen een pak nieuwe klanten aanboren", zegt hij.

Peter Taillieu (39) is de echtgenoot van Mieke Catrysse en samen hebben ze een dochtertje, Amelie (7). Hij is al sinds 1989 medevennoot van Eurospar Kachtem en sinds 2010 zaakvoerder. Zijn ouders Frans Taillieu en Frieda Bostoen hebben de supermarkt gesticht.

Nu zet Peter de stap naar die andere deelgemeente, Emelgem. "De nood aan een supermarkt in Emelgem is al enkele jaren oud", zegt hij. "En wij hadden ook al even zin om er een vestiging te openen, alleen vonden we nooit een ideale locatie."

Tot nu: de Emelgemse Spar komt in een leegstaand gebouw van lasmachineproducent Cerdi in de Baronstraat, met een oppervlakte van 1.032 vierkante meter. "Ik vernam dat iemand uit onze onmiddellijke regio van plan was om er een Spar te openen", legt hij uit. "Maar contractueel is Emelgem mijn marktgebied en moest ik daarvoor mijn goedkeuring geven. Dat zag ik echter niet zitten en uiteindelijk kon Spar de optie en vergunning overkopen. Ik engageerde me meteen om er zelf een tweede vestiging in onder te brengen."

Marktgebied verruimen

Peter ziet dit als een unieke kans. "We krijgen nu al veel Emelgemnaren over de vloer. Dit is dé mogelijkheid om ons marktgebied te verruimen." Op 11 juni wil Peter de deuren openen. "Er staan ons enkele drukke maanden te wachten. De Emelgemse Spar zal zoals onze huidige supermarkt werken, maar wordt erg modern ingericht. Ikzelf zal mijn tijd tussen de twee vestigingen verdelen en mijn huidige rechterhand Kevin Eggermont wordt er samen met zijn partner Timothy Vandenbussche gerant."

De nieuwe supermarkt zal tien nieuwe arbeidsplaatsen opleveren en ook in Kachtem worden twee extra krachten aangeworven. "Want onze slagerij- en traiteurafdeling zal ook Emelgem bevoorraden." De Kachtemse vestiging sluit dan weer op 13 april een dagje de deuren om het nieuwe kassasysteem van de Colruytgroep te installeren. "En van die gelegenheid maken we gebruik om in onze traiteurafdeling een nieuwe toonbank te installeren."

Delhaize?

Op het nieuws dat er naast de toekomstige Emelgemse Spar mogelijk een Proxy Delhaize zal verschijnen, reageert Peter lauwtjes. "Ik denk niet dat het zo'n vaart zal lopen. Dat pand is trouwens veel kleiner dan het onze, heeft minder parkeergelegenheid én onze producten zijn gemiddeld vier procent goedkoper. Ik heb er alle vertrouwen in dat Spar Emelgem een succes wordt."

Schepen van Lokale Economie Kurt Himpe (N-VA): "We zijn uiterst tevreden dat er een Spar in Emelgem komt. Bij de opmaak van het wijkontwikkelingsplan van Emelgem was de nood aan een eigen supermarkt een van de grote vragen. Wij hebben eveneens vernomen dat ook Delhaize plannen heeft om een vestiging te openen, maar daar is nog niks concreet. Afwachten, dus."

Supermarkten en Emelgem, het is lang geen geslaagd huwelijk geweest. In 1980 startte de warenhuisketen Profi in de Baronstraat een vestiging in de oude winkel van Konodi, maar eind 2002 sloot het de deuren. Ondertussen is het pand ingenomen door verkoopzaal 't Profijt. En plannen om een klein winkelcentrum uit te bouwen in de leegstaande fabriek Pareit in de Ingelmunstersestraat draaiden eveneens op niets uit, zeker niet na de brand die er in 1998 uitbrak.

(PVH)