Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuwe stadswandelingen uitgetekend

Het Laatste Nieuws

21 mei 2015

Het stadsbestuur heeft samen met de Izegemse Wandelclubs, de stadsgidsen en heemkundige kring Ten Mandere acht nieuwe en vernieuwde stadswandelingen uitgestippeld. "De bestaande wandelingen waren verouderd, op veel plaatsen ontbraken wegwijzers en waren er hindernissen opgedoken", licht schepen van Toegankelijkheid Caroline Maertens toe.

Het nieuwe aanbod bestaat uit de Sint-Janswandeling, Kastelenwandeling, 10.000 stappen-wandeling, het Kotjesmolenpad, Tussen Mandel en Oosthoek, de Pekkerswandeling, de (her)ken Izegem-wandeling en het Kerelspad. Zes van deze wandelingen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De Hoevenpadwandeling en het Paterspad zitten als twee extra wandelroutes in de pijplijn. "Per wandeling is er een peter of een meter aangesteld", gaat de schepen verder. "Zij zullen regelmatig de wandelroutes controleren."

De verschillende routekaarten kregen een frisse lay-out en bevatten ook uitleg over bezienswaardigheden en weetjes. "De doosjes met de stadswandelingen zijn te koop in het stadhuis, de bib en in het museum", weet toerismeschepen Kurt Himpe (N-VA). "Als de nieuwe museumsite Eperon d'Or in januari opent, gaat ook het streekbezoekerscentrum van start en dat wordt een knooppunt voor regionale fietsroutes. Daarom wordt er binnenkort ook gewerkt aan fiets- en mountainbikeroutes."

Een wandelkaart kost een euro, het complete pakket in een doosje kost vijf euro. De routes zijn ook gratis te downloaden voor gps op www.izegem.be.

(Valentijn Dumoulein)