Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Museumsite Eperon d'Or opent in april

Het Laatste Nieuws

11 september 2015

De nieuwe Izegemse museumsite Eperdon d'Or opent de deuren voor het grote publiek tijdens het weekend van 16 april 2016.

"Deze week ontvingen we de nieuwe realistische planning van de afwerking en een vroeger openingstijdstip is onhaalbaar", aldus patrimoniumschepen, Caroline Maertens (N-VA).

"Na de afwerking van de achterbouw moet er ook voldoende tijd zijn voor de museale invulling", vult Kurt Himpe (N-VA), schepen van Cultuur, aan. "Daarvoor hebben we zeker drie maanden nodig en dan moeten we een periode inlassen om het museum te laten proefdraaien. De museummedewerkers en de gidsen moeten tijd krijgen om het nieuwe museum te leren kennen voor de gidsbeurten. Met de openingsdatum in april mikken we ook op twee grote evenementen. Die maand is er Erfgoeddag en daarna start de dertigste Davidsfonds Zomerzoektocht, de grootste zoektocht van Vlaanderen, waar de stad Izegem en de museumsite een belangrijke rol in zullen spelen. De koppeling van de opening met deze evenementen is een grote troef voor het nieuwe museum." Intussen wordt volop gewerkt aan de voorbereiding van de openingsfestiviteiten.

(Charlotte Degezelle)