Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Museummobiel vervangt tijdelijk gesloten musea

Het Nieuwsblad

8 mei 2015

Nu de mensen niet meer naar de musea kunnen, komen de Izegemse musea naar de mensen toe. Met de museummobiel heeft de stad er een nieuwe attractie bij.

Terwijl de Izegemse musea definitief de deuren hebben gesloten in afwachting van de nieuwe museumsite Eperon d’Or, rijdt nu een museummobiel naar de mensen toe. Op die manier wordt de aandacht voor zowel het schoeisel- als het borstelmuseum levendig gehouden.

Bovendien worden met de mobiel de mensen warm gemaakt om verhalen en foto’s over de schoen- en borstelnijverheid in de stad te delen die later een plaats krijgen in Eperon d’Or.

“We willen de werknemers van vroeger een ereplaats geven in het nieuwe museum dat in januari 2016 opent. Bezoekers zullen dan de vele portretten kunnen bewonderen en op computerschermen de levensverhalen lezen”, zegt schepen van Cultuur en Erfgoed Kurt Himpe (N-VA).

“De mobiel komt naar de mensen toe. Zo zal vanaf nu de museummobiel op alle grote evenementen in de stad opgesteld staan: tijdens de Patersmarkt, de Batjesdagen, de Kastelenloop, Kachtem Ommegang, het Folklorefestival, de Pèrefjisten in Emelgem en de Bosmolensfeesten.”

(Frank Meurisse)