Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Multi Bazar breidt winkelruimte 5.500 vierkante meter uit

Het Nieuwsblad

30 september 2015

Alexander Moyaert van Multi Bazar breidt zijn zaak uit met 5.500 vierkante meter. Gisteren toonde hij hoe een fysieke winkel zich kan wapenen tegen een verschuiving van het koopgedrag naar online.

Multi Bazar Izegem opende gisterenavond zijn vernieuwde winkelruimte in Izegem. De zaak werd 5.500 vierkante meter groter, tot 12.500 in totaal. De non-food supermarkt, die al langer een vestiging in Pittem heeft, bouwde op tien jaar tijd in Izegem een schoolvoorbeeld uit van hoe een fysieke winkel kan inspelen op de vlucht van klanten naar webwinkels. 'Wij combineren beide', zegt Alexander Moyaert van Multi Bazar. 'Dat gebeurt met digitale totems. Een nieuwe winkelervaring voor de klanten. Via de infozuilen kunnen ze door het aanbod van de winkel surfen: van baby-artikelen tot doe-het-zelfmateriaal. Wat niet in de winkel ligt, kunnen bezoekers via de totem in de webshop bestellen.'

Infozuil

Volgens Moyaert is het niet de bedoeling dat alles naar online verschuift. 'Het is een wisselwerking. Om een concreet voorbeeld te geven: van een bepaald type kinderbuggy staan twee kleuren in onze winkelruimte. Via de digitale totem kan de klant de overige kleuren bekijken.' De klant kan op de infozuil inloggen met zijn gegevens van de webshop. Ook de promofolders zijn opvraagbaar. 'Zelfs onze Facebookpagina kunnen klanten raadplegen', zegt Moyaert. Ondernemingen kunnen er ook terecht op een businessplatform. 'Ze vinden er onder meer hun eerdere bestellingen en kunnen zo makkelijk opnieuw bestellen.' 'Dit is een schoolvoorbeeld van hoe een winkel moet werken', zegt schepen van Lokale Economie Kurt Himpe (N-VA) die bij de officiŽle opening aanwezig was. 'We zijn heel tevreden met de investering die Multi Bazar in zijn Izegemse vestiging deed.' Naar aanleiding van de uitbreiding viert Multi Bazar op 3 en 4 oktober feest.

www.multibazar.be

(Frank Meurisse)