Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kraker vertraagt sloop voormalig klooster

Het Nieuwsblad

16 mei 2015

De sloop van het oude klooster in Emelgem dreigt vertraging op te lopen. Er blijkt een kraker in het pand te wonen. De directeur van de Sint-Pietersschool luidde de alarmbel.

Sloopbedrijf Vacomet is in de weer met de sloop van het oude klooster in de Prinsessestraat in Emelgem. Doordat het gebouw te groot geworden was voor het handvol zusters dat er nog woonde, verhuisden ze en maakt het gebouw plaats voor sociale woningen.

De sloop dreigt echter vertraging op te lopen doordat in het pand duidelijke sporen aangetroffen zijn van een kraker. "Het was de directeur van de naastgelegen Sint-Pietersschool die me op de hoogte bracht", zegt schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA). "Ook buurtbewoners merkten ongewone zaken op."

Zo werd een van de ramen van het voormalige klooster geblindeerd met een deken. De politie werd opgetrommeld en kon binnenin tekenen van bewoning vaststellen. Er lag onder meer een matras.

De politie probeert nu de kraker op te sporen om zeker te zijn dat niemand aanwezig is in het gebouw als de sloop van start gaat.

"Zolang dat niet het geval is, kunnen de werken niet verdergaan", aldus nog schepen Himpe.

Ook gevel verdwijnt

Achteraan het gebouwencomplex werd wel al een en ander gesloopt. Aan het hoofdgebouw is nog niet geraakt. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de gevel van het oude klooster bewaard zou blijven, maar dat zal nu toch niet het geval zijn. De nieuwe gevel zal opgetrokken worden in ongeveer dezelfde stijl.

(Frank Meurisse)