Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Kom me junnen battaklang noar Izegem"

Het Nieuwsblad 

31 januari 2015

Kom me junnen battaklang noar Izegem titelen de affiches die het stadsbestuur eerstdaags verspreid. Hiermee wil de stad handelaars of investeerders werven om zich in Izegem te vestigen. Ook een databank met beschikbare panden moet helpen.

Unieke kanse, commerce doen in Izegem. Eentwuk voe joe ?? staat op de affiches die weldra in het Izegemse stadsbeeld zullen verschijnen. Op een ludieke manier wil het bestuur potentiŽle handelaars naar Izegem lokken. Kom me gjel junnen battaklang noar Izegem valt er nog te lezen, met daarbij een opsomming van wat er allemaal mogelijk is in de stad.

ĎDe bedoeling is om ondernemers warm te maken om een zaak in Izegem op te starten', zegt schepen van Lokale Economie Kurt Himpe (N-VA). 'De affichecampagne past in het actieplan van handelsversterkende maatregelen en kwam tot stand na overleg met notarissen en vastgoedmakelaars. De affiches zullen in eerste instantie te kijk hangen in de stadsgebouwen, bij vastgoedmakelaars en uitzendbureaus, maar ook gevestigde handelaars die willen meewerken kunnen een affiche krijgen. 'We willen iedereen die interesse heeft om een winkel te starten ervan overtuigen dat in Izegem te komen doen. Daarom zetten we op de affiche ook de troeven van de stad in de kijker, zoals de startersondersteuning, de zaterdagmarkt en de dynamiek.Ē

Tegelijk begint Alice Traen, projectleidster lokale economie, met een databank waarin de beschikbare handelspanden zijn opgenomen. Zo krijgen potentiŽle starters of investeerders onmiddellijk een overzicht van waar wat mogelijk is. 'Hiervoor zegden de notarissen en vastgoedmakelaars hun medewerking toe. De stedelijke webstek zal in die zin aangepast worden, zodat op het onderdeel lokale economie alle info voor handelaars en starters gebundeld wordt', aldus schepen Himpe.

(Frank Meurisse)