Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kleine Tovenaar tovert Emelgemse Tinnenpotschool om tot freinetschool

www.kw.be

28 augustus 2015

Freinetschool De Kleine Tovenaar is helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar. Tijdens een IJsbrekersnamiddag gisteren konden de kinderen al even kennismaken met hun nieuwe school, klas en begeleiders en stipt om 19 uur werd de school officieel ingehuldigd.

Het waren burgemeester Bert Maertens en schepen van Onderwijs Kurt Himpe die het doek mochten lichten van de toversteen in de oude Tinnenpotschool. Het was toverkracht van begeleiders en ouders die van de oude verlaten school en aanpalende gebouwen een hedendaagse onderwijsruimte maakte. Tot 120 leerlingen heet De Kleine Tovenaar straks op 1 september welkom. Stuk voor stuk kwamen die gisterenavond al even kennismaken tijdens de IJsbrekersnamiddag. Tegen 19 uur was het drummen voor een plaatsje, want toen kwamen ook de ouders langs voor de officiŽle opening. Er liep zelfs een kleine tovenaar tussen de menigte rond. Na de onthulling van de gedenksteen volgden nog enkele toespraken.

Het was even wennen voor de betrokkenen dat kindergeluiden nu het lawaai van bouwmachines hebben verdrongen. Maar De Kleine Tovenaar kan definitief van wal steken. 'En toch is de finish die we met de voorbereidingen bereikt hebben al meteen weer een vertrekpunt: er zal in de toekomst uitgebreid moeten worden, want er zijn her en der al wachtlijsten', knipoogt coŲrdinator Jan Devos.

(MI)