Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Jan Pieter de Rosten wordt gedoopt

www.nieuwsblad.be

27 juni 2015

Zondagmiddag wordt in Kachtem de reus Jan Pieter de Rosten gedoopt. Tal van verenigingen en het stadsbestuur werken aan de plechtigheid mee.

De doopselviering start om 15.30 uur nabij de kerk St.-Jan de Doper. De Izegemse Belleman zal het publiek verzamelen rond de Kachtemse reus. Daarna geeft toneelkring De Lanteern gestalte aan 'koninklijke bezoek' naar aanleiding van de plechtigheid. Ook schepen van Cultuur Kurt Himpe ontvangt de reus. Het eigenlijke doopsel wordt van Jan Pieter de Rosten wordt opgeluisterd door het gemengd St.-Janskoor. 

Om 16 uur gaat het dan in stoet doorheen volgende straten: Rumbeeksestraat, Kachtemse Plein, St.-Jansstraat, Pater Vereeckestraat, Kruidenstraat, Hogestraat naar 't Sok. De reus wordt begeleid door de Fanfare Vrede en Eendracht, vlaggen van de Kachtemse verenigingen, het koninklijk gevolg en het publiek. Op het binnenplein van  ´t Sok volgt opnieuw een plechtigheid, dit keer een burgerlijke, opgeluisterd door het kinderkoor Vicante. Archivaris Vandendriessche van de vzw Reuzen in Vlaanderen zal eveneens een toespraak houden. In de cultuurzaal van 't Sok volgt nog een blijde intrede van 'koning Filip en koningin Mathilde', gestalte gegeven door toneelgilde De Lanteern. Later op de avond is er nog een optreden van covergroep Yip en fanfare Vrede en Eendracht.

(Frank Meurisse)