Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem voert tegen zomer parkeerroute in

Het Nieuwsblad

12 mei 2015

Tegen de zomervakantie krijgt Izegem een parkeerroute. Borden wijzen de weg naar de parkings, die elk een nummer krijgen.

Om de autobesturuders beter wegwijs te maken naar de verschillende parkeerterreinen, wordt in het centrum van Izegem een parkeerroutesysteem ingevoerd. "De ingreep is meer dan nodig, want voor niet-Izegemnaren is het niet altijd even duidelijk waar de parkeerterreinen zich bevinden", zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). 

De parkeerroute, die tegen de zomervakantie wordt ingevoerd, loopt langs de kleine ring in het stadscentrum. Via de verschillende invalswegen passeren de autobestuurders de vijf gratis parkeerterreinen in de Dirk Martenslaan, de Prins Albertlaan, de Kruisstraat en aan de Sint-Tillokerk. De namen voor de parkings worden vervangen door een nummer. Het parkeerterrein achter de brandweerkazerne wordt parking 1, de parking op de oude goederenkoer krijgt het cijfer 2. Wie langs de Prins Albertlaan parkeert, komt op parking 3. Het gratis parkeerterrein aan de Muziekacademie is 4, die aan de Sint-Tillokerk is parking 5.

(Frank Meurisse)