Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse musea prijken binnenkort op pijlers van centrale brug

www.kw.be

17 december 2015

Na de vele positieve reacties op het eerste kunstwerk dat op een pijler van de Izegemse centrumbrug werd aangebracht werd door kunstenaar David Duits, komt er nu een tweede exemplaar op de brugpijler aan kant van de Prins Albertlaan.

Het schilderen van het tweede exemplaar zal nog voor het einde van het jaar gebeuren. "De achterkant van het station krijgt daardoor ook een opsmukbeurt. En aangezien de toekomstige museumsite Eperon d'Or en het nieuwe museum Stoom en Stroom op een boogscheut liggen, lag het thema voor dit kunstwerk voor de hand", zegt schepen van Cultuur en Toerisme Kurt Himpe.

"We zetten dezelfde kunstenaar aan het werk. Wie van de centrale brug naar de Prins Albertlaan komt, zal aan de ene kant een moderne interpretatie zien van de oude stoommachine, het grootste nog resterende exemplaar in ons land, dat maar liefst 110 ton weegt. Deze stoommachine dateert uit 1936 en werd in 1978 beschermd."

"De andere kant van de brugpijler aan de Prins Albertlaan krijgt een kunstwerk met aandacht voor Eperon d'Or en het schoenmaken. Op de zijkanten van de brugpijler zal de kunstenaar de banners van het museum verwerken."

(JRE)