Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse Boekenbeurs wordt Boekenfeest

www.kw.be

14 september 2015

De jaarlijkse Boekenbeurs in Izegem krijgt dit jaar een make-over. Voortaan heet het evenement Boekenfeest en wordt er veel meer op beleving gefocust.

De Izegemse Boekenbeurs heeft 39 geslaagde edities achter de rug, maar slaat nu een nieuwe weg in. "Het was stilaan tijd om de promotie van het boek, het woord en de Nederlandse taal op een andere manier in de kijker te zetten", zeggen bibliothecaris Nicolas Cappelle en schepen van Bibliotheek en Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

Voortaan heet het evenement Boekenfeest en wordt het niet langer in november, maar in oktober georganiseerd. "Dit jaar van 10 tot 22 oktober. De bibliotheek is het centraal forum, maar ook andere locaties in de stad worden bij het Boekenfeest betrokken."

Nieuw is dat het Boekenfeest veel meer op beleving zal focussen. Zo is er onder andere een fluisterboswandeling in het Rhodesgoed in Kachtem, geeft de Izegemse auteur Geert Spillebeen een lezing over de Eerste Wereldoorlog en komt VRT-journalist MichaŽl Van Droogenbroeck over geld en economie spreken.

Bij de start van het Boekenfeest zullen op zes locaties in Izegem publieke boekenkastjes geplaatst worden. "Daarin kan de Izegemnaar gratis een boek nemen, in ruil voor een exemplaar uit zijn eigen boekenkast. Zo geven we oude en gelezen boeken een nieuw leven."

Izegemse Boekenbeurs wordt Boekenfeest

(PVH)