Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem scoort op Retail Awards

Het Nieuwsblad

5 december 2015

Het was Izegem boven op de uitreiking van de Retail Awards in Schelle. Drie trofeeŽn kwamen deze kant uit. Een voor de stad en twee voor de Spar in Emelgem.

Zo nam schepen van Lokale economie Kurt Himpe (N-VA) de oorkonde voor het Izegemse handelscentrum in ontvangst. Het handelscentrum behaalde een derde plaats in de categorie 'All-over Award klantvriendelijkste winkelcentrum van Vlaanderen'.

"Hte handelscentrum met de Roeselaarsestraat, de Gentsestraat en de Grote Markt behaalde een totaalscore van 8,94 op 10. Een resultaat waarop de handelaars en het stadsbestuur best trots mogen zijn", zegt schepen Himpe. "Het is een bewijs dat de handelaars in Izegem vakkundig en klantvriendelijk zijn. Ook het familiale karakter van vele handelszaken is een troef."

Peter Tailleu die in Kachtem en Emelgem de supermarkten Spar runt, viel ook in de prijzen. Hoewel de Emelgemse Sparvestiging pas enkele maanden geleden openging, behaalde die al een derde plaats in de categorie 'Klantvriendelijkste buurtwinkel - food'. Peter Tailleu mocht samen met Kevin Eggermont van de Emelgemse Spar ook een eerste prijs in ontvangst nemen: die voor 'de beste inzet en initiatief'.

Schepen Himpe laat ook weten dat er een oplossing komt voor de verkeersveiligheid aan de Spar. "Door de geparkeerde wagens en bestelwagens langs de Baronstraat zien uitrijdende bestuurders nauwelijks het aankomend verkeer uit de richting van Ingelmunster. Er gebeurden ook al enkele ongevallen." Er komt een parkeerverbod aan de uitrit van de parking.

(Frank Meurisse)