Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem lanceert acht stadswandelingen

Het Nieuwsblad

20 mei 2015

Na een intense samenwerking van stadsdiensten en verenigingen konden gisterenavond acht nieuwe of vernieuwde stadswandelingen ingestapt worden.

“De bestaande wandelingen waren verouderd, wegwijzers ontbraken en er doken hindernissen op”, zegt schepen van Toegankelijkheid Caroline Maertens (N-VA).

Een projectgroep van stadsmedewerkers en een aantal wandelclubs evalueerde de bestaande wandelingen en paste ze grondig aan. Het aanbod bestaat nu uit de Sint-Janswandeling, de Kastelenwandeling, de 10.000 stappen-wandeling, het Kotjesmolenpad, Tussen Mandel en Oosthoek, de Pekkerswandeling, de (her)ken Izegem-wandeling en het Kerelspad. Zes van deze wandelingen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Per wandeling is er een peter of een meter aangesteld die de route controleert.

“De bijhorende kaarten kregen een frisse lay-out en bevatten naast een plan ook uitleg over bezienswaardigheden en weetjes. De nieuwe wandelingen zijn daardoor ook een toeristische troef voor de stad', aldus schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA).

Eén kaart kost 1 euro, het complete pakket in een handig doosje kost 5 euro.

(Frank Meurisse)