Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem krijgt volwaardige eigen kunstacademie

Het Nieuwsblad

27 juni 2015

De stad krijgt een kunstacademie. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zette het licht hiervoor op groen. Er komt een fusie met het filiaal van de Roeselaarse SASK.

Izegem beschikte al over een academie voor muziek en woord en er is een filiaal van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) Roeselare voor de beeldende kunsten. Dat filiaal neemt Izegem nu over.

"Dat is een onderdeel van ons beleidsplan dat wordt uitgevoerd", zegt schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA). "Alle voorbereidingen waren getroffen, zoals de overname van het personeel. Het was enkel nog wachten op de goedkeuring van de Vlaamse regering." Het onderdeel dans werd niet toegevoegd aan de academie.

De kunstacademie komt onder directeurschap van Wim Belaen, die nu al directeur van de academie voor muziek en woord was. Op 1 september gaat de wijziging in. Over heel Vlaanderen werden 34 oprichtingen van academies of richtingen goedgekeurd. "Zo krijgen ze de kans het juiste aanbod te organiseren op de plaats waar er nood aan is en geven ze de leerlingen de garantie dat ze hun huidige opleiding kunnen afwerken. Ondertussen maken we werk van een vernieuwing van het deeltijds kunstonderwijs", aldus minister Crevits.

(Frank Meurisse)