Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Graffiti-kunstwerk moet stationsomgeving opfleuren

De Weekbode

10 juli 2015

Om de stationsomgeving wat fleuriger te maken, wil het stadsbestuur een graffiti-kunstenaar aan het werk zetten. De brugpijler aan het station wordt vanaf vrijdag omgetoverd in een modern kunstwerk.

De NMBS is momenteel bezig met de voetgangerstunnel op te frissen, maar de stad zelf wil de stationsomgeving aangenamer maken. "Daarom zal kunstenaar David Deduytschaver uit Kuurne beide kanten van de brugpijler verrijken met een graffiti-kunstwerk", zegt schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA). "Wie uit de voetgangerstunnel komt, zal een zicht hebben op de Grote Markt. Wie op de fietsenstalling onder de centrumbrug komt, krijgt een beeld van Wandel op de Mandel te zien."

Groene troeven

Het doel is dat mensen die uit het station komen, naar de handelskern met horecazaken en winkels geleid worden. "Maar tegelijk willen we ook de groene troeven van Izegem in de verf zetten. daarom kiezen we voor Wandel op de Mandel."

De kunstenaar zal ongeveer vier dagen werk hebben om het kunstwerk uit te voeren en start vrijdag met het aanbrengen van de grondlaag. Voor de uitvoering van dit kunstwerk kreeg de stad de toelating van Waterwegen en Zeekanaal, die eigenaar is van de centrumbrug.

(PVH)