Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Graffiti-kunstwerk fleurt stationsbuurt op

Het Laatste Nieuws

16 juli 2015

In een poging de stationsomgeving in Izegem op te fleuren heeft de stad een grafitti-kunstenaar aan het werk gezet. De brugpijler aan de fietsenstalling was de voorbije dagen het canvas voor kunstenaar David 'Duits' Deduytschaver uit Kuurne. Hij bracht met spuitbussen een portret van de Izegemse markt op de pijler aan.

"Terwijl de NMBS aan het werk is om vooral de voetgangerstunnel op te frissen, zetten wij een tandje bij om de stationsomgeving aangenamer te maken", legt toerismeschepen Kurt Himpe (N-VA) uit.

"David bracht op beide kanten van de brugpijler een graffiti-kunstwerk aan. Wie uit de voetgangerstunnel komt, zal een zicht hebben op de Grote Markt. Wie op de fietsenstalling onder de centrumbrug komt, krijgt een beeld van Wandel op de Mandel te zien.De bedoeling is dat mensen die uit het station komen, geleid worden naar de winkels en horeca in het centrum. Maar we willen ook de groene elementen van de stad in de kijker zetten."

De kunstenaar had drie dagen werk. Hij werkte het kunstwerk dinsdag af door het wapenschild van de stad nog wat extra glans te geven. Bedoeling is dat de stad op termijn ook andere grijze plekjes aanpakt. Voor de uitvoering van dit kunstwerk kreeg de stad toelating van Waterwegen en Zeekanaal, die eigenaar is van de centrumbrug.

David Deduytschaever zet de laatste hand aan het moderne werk op de brugpijler. - Foto VDI

(Valentijn Dumoulein)