Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Dan toch geen streekhuis in het kasteel Wolvenhof

Het Nieuwsblad

11 juli 2015

Kasteel Wolvenhof zal niet als streekhuis Midden-West-Vlaanderen dienst doen. Toch was dat jarenlang de bedoeling van het provinciebestuur. Dat moet nu op zoek naar een andere invulling voor het kasteel.

Sinds het kasteel Wolvenhof in 2000 door het stadsbestuur van Izegem werd aangekocht, bleef het een speelbal van plannen. De buur van kasteel Wallemote, dat samen met de omliggende gronden een provinciaal domein vormt, kreeg nooit een duidelijke bestemming.

De provincie kreeg het pand in erfpacht. Jarenlang was het wachten op de inrichting van het streekhuis Midden-West-Vlaanderen, maar het provinciebestuur besliste nu om van dat spoor af te stappen en dat streekhuis onder te brengen op de site Rodenbach in Roeselare. Op die locatie bevindt zich al het Huis van de Voeding.

Kunstencentrum

"Dit maakte gedeputeerde Bart Naeyaert (CD&V) bekend", zegt provincieraadslid en Izegems schepen Kurt Himpe (N-VA). "Het provinciebestuur zal nu een andere invulling zoeken voor het kasteel Wolvenhof."

Het was het stadsbestuur zelf dat in 2000 het kasteel kocht van de eigenaars, de familie Vanden Bogaerde. het was in die tijd de bedoeling er een kunstencentrum in onder te brengen. Een jaar later kondigde teonamlig bevoegd schepen Herman Jonckheere (CD&V) aan dat op termijn het streekhuis Midden-West-Vlaanderen er zijn intrek in zou nemen.

Filmdecor

Dit kwam er echter niet van. Toch voerde het stadsbestuur werken uit. "Er werd een verblijf ingericht voor de laatste bewoonster, een conciërgeverdieping. Ook werden instandhoudingswerken uitgevoerd aan het gebouw en er werd een lift geďnstalleerd", zegt Himpe.

In afwachting van een definitieve bestemming blijft het kasteel tot op heden bewoond als vorm van bescherming. Wolvenhof deed intussen ook al dienst als decor voor een film.

Op de eerstvolgende provincieraad zal Himpe interpelleren over welke mogelijke bestemming de provincie voor ogen houdt voor kasteel Wolvenhof. Want in Izegem hebben ze er op dit moment het raden naar. 

(Frank Meurisse)