Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Cruisetoeristen naar Westhoek lokken"

Het Laatste Nieuws

26 november 2015

Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) wil cruisetoeristen meer naar West-Vlaamse trekpleisters lokken. Hij denkt daarbij onder andere aan de Westhoek.

"Dit jaar meren er alleen al in Zeebrugge meer dan honderd cruiseschepen aan, terwijl dit in 2000 maar dertig schepen waren", stelt provincieraadslid Kurt Himpe. "Volgens een inschatting doet de helft van die toeristen een individuele uitstap. De andere passagiers nemen deel aan georganiseerde bezoeken die in handen zijn van één firma uit Oost-Vlaanderen. Het kan niet de bedoeling zijn dat West-Vlaamse havens cruiseschepen ontvangen om de passagiers dan op bussen te zien vertrekken naar Gent en Brussel", vindt Himpe.

Meer trekpleisters

"We willen cruisetoeristen uiteraard zo veel mogelijk in West-Vlaanderen houden", reageert Westtoer-voorzitter Franky De Block. "In de programma's voor cruisetoeristen is Brugge sowieso altijd opgenomen. We zijn nu aan het overleggen met uitbaters van cruiseschepen en busmaatschappijen om nog meer West-Vlaamse trekpleisters aan te bieden. Ik denk daarbij onder andere aan de Westhoek en de topgastronomie in de buurt van de aanmeerplaatsen in Oostende en Zeebrugge. Westtoer verleent ook zijn medewerking aan het dossier voor de cruiseterminal in Zeebrugge", besluit Westtoer-voorzitter De Block.

(KPK)