Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Borden voor parkeerroute deze week geplaatst

Het Nieuwsblad

15 september 2015

Vanaf donderdag 17 september starten de stadsdiensten met het plaatsen van de borden voor het Izegemse parkeerroutesysteem.

“Dat wordt ingevoerd om de autobestuurders beter wegwijs te maken naar de verschillende gratis en betalende parkeerterreinen in het centrum van de stad”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). “De parkeerroute loopt langs de kleine ring in het stadscentrum. Via de verschillende invalswegen komen de autobestuurders aan de vijf gratis parkeerterreinen, in de Dirk Martenslaan, de Prins Albertlaan, de Kruisstraat en aan de Sint-Tillokerk. We gebruiken ook geen specifieke namen meer voor de gratis parkings, maar ze krijgen allemaal een cijfer.”

Het parkeerterrein achter de brandweerkazerne wordt parking 1, de parking op de oude goederenkoer krijgt het cijfer 2. Wie langs de Prins Albertlaan parkeert, komt op parking 3. Het gratis parkeerterrein aan de Muziekacademie is parking 4 en dat aan de Sint-Tillokerk is parking 5. Wie op de kleine ring rijdt, komt zo langs alle gratis parkeerterreinen in het centrum.

“Maar ook de betalende parkeerterreinen op de Grote Markt, de Korenmarkt en de Wijngaard zullen beter aangeduid worden”, besluit schepen Himpe.

(Frank Meurisse)