Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bed & Breakfast Herenhuis van start

Het Laatste Nieuws

22 januari 2015

Een statig pand in de Roeselaarsestraat 177 in Izegem opent vanaf volgende week maandag de deuren als Bed & Breakfast Herenhuis.

Het huis werd tot maart 2013 bewoond door de familie Govaere-Vanassche, bekend van de gelijknamige speciaalzaak in groenten en fruit. Toen grootmoeder Georgette stierf, besloten kleinkind Yves Vandenabeele en zijn vrouw Virginie Delefortrie er een Bed & Breakfast in onder te brengen. "We baten samen al B&B en restaurant Rouge é Blanc in Ingelmunster uit en willen nu ook in Izegem van start gaan", zegt het koppel. "Er is veel vraag naar overnachtingen in de streek en zo kunnen we makkelijk doorverwijzen als er in Ingelmunster geen plaats meer is."

In de praktijk zal (schoon)moeder Christine Parmentier in de zaak staan. "Maar ik krijg uiteraard hulp van Yves en Virginie", vertelt ze. "Ze werken mee achter de schermen en Virginie zal in de keuken staan. We hebben drie kamers in een rustiek kader en de sfeer van een statig herenhuis heerst echt nog in het gebouw. We hebben het gerenoveerd met oog voor het historisch kader, met onder andere het behoud van houtelementen en authentieke glasramen."

Wie wil, kan ook de grote living huren als feest- of vergaderzaal. Vanaf september opent er ook een wellnessgedeelte met sauna, binnenzwembad en jacuzzi.

De stad is alvast blij met de extra overnachtingsmogelijkheden in het centrum. "Het is zeker interessant met het oog op museum Eperon d'Or en in latere fase het bezoekerscentrum van brouwerij Vanhonsebrouck", vindt toerismeschepen Kurt Himpe (N-VA). "Maar ook voor de bedrijven in onze stad die klanten of medewerkers over de vloer krijgen, zijn ze noodzakelijk." Meer info op www.bnbherenhuis.be.

Christine Parmentier in een van de drie kamers van de nieuwe B&B Herenhuis. - Foto VDI

(Valentijn Dumoulein)