Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Batjes komen traag op gang, maar zijn succes

Het Nieuwsblad

15 juni 2015

De Izegemse Unizo-afdeling is heel tevreden over het verloop afgelopen weekend van de Batjes. Een traag begin door het voorspelde onweer, maar uiteindelijk kwam alles nog goed.

‘De buienradar is ons gunstig gezind dit weekend', merkte schepen van Economie Kurt Himpe (N-VA) op. 'Volgend weekend mag het alles doen wat het wil', sneerde hij richting buurstad Roeselare.

Doordat Roeselare besloot haar batjes een weekend eerder te plannen, moest ook Izegem van het vertrouwde tijdstip afwijken. Maar echte problemen leverde dat niet op. Op zaterdag en zondag lokten de Batjes toch de massa. 'De handelaars reageren tevreden, de verkoop was goed', zegt Viviane Deleu van het organiserende Unizo. 'Ook het straatmuzikantenfestival was een voltreffer.' Dit werd gewonnen door straatartieste Joni Sheila uit Gent. Zij mag zich de beste Vlaamse Straatmuzikant noemen. 'Dat kampioenschap is een schot in de roos. De kwaliteit was een heel stuk hoger dan vorig jaar. Volgend jaar komt er zeker en vast een derde editie', zegt Deleu. Ze voegde er meteen aan toe dat de Batjes in Izegem volgend jaar opnieuw als vanouds het derde weekend van juni zullen plaatsvinden.

(Frank Meurisse)