Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Anne Daan opent tweede bakkerij

De Weekbode

16 januari 2015

Rond de paasperiode opent Anne Daan Kerckhof in de Roeselaarsestraat een gloednieuwe brood- en banketzaak. Hij runt nu al Brood en Banket Anne Daan in Ingelmunster en gaat van start in het voormalige pand van Bakkerij Maes.

Het centrum van Izegem krijgt er binnenkort een nieuwe brood- en banketzaak bij. Ingelmunsternaar Anne Daan Kerckhof (31) plant om rond de paasperiode een nieuwe bakkerij te openen in het pand van de voormalige brood- en banketbakker Hans Maes in de Roeselaarsestraat 288.

Anne Daan is afkomstig van de Manpadstraat in Lendelede en de zoon van Magda Dewulf en Godfried Kerckhof en de zus van Elise. Nu woont hij in de Kortrijkstraat in Ingelmunster en sinds november 2010 runt hij Brood en Banket Anne Daan in de Stationstraat 2 in Ingelmunster. De ambitieuze vrijgezel heeft een diploma Public Relations en een kandidatuur Politieke & Sociale Wetenschappen op zak, maar koos op zijn 22ste toch voor zijn grote passie: de wereld van brood en banket.

“Op mijn 18de ging ik als jobstudent bij Hans Maes, hier in de Roeselaarsestraat, van start”, opent hij. “Daarna deed ik ervaring op bij onder andere Huize Goegebeur in Roeselare, Prestige in Waregem, Lukas in Knokke en in een bakkerij in het Noord-Franse Hazebrouck.”

Gat in de markt

In november 2010 opende hij zijn eigen zaak Brood en Banket Anne Daan in de Stationsstraat in Ingelmunster, waar hij ook een druk bezochte tearoom uitbaat. “De zaken gaan er goed”, zegt hij. “Na vier jaar heb ik in Ingelmunster een mooie reputatie opgebouwd en mag ik op een trouw klantenbestand rekenen.”

Nu maakt hij de oversteek naar Izegem, de stad waar hij zijn middelbare schooljaren aan het toenmalige Sint-Jozefscollege sleet. “Dit is dus allesbehalve vreemd terrein voor mij”, zegt Anne Daan. “En de cirkel is rond: bij Maes zette ik mijn eerste stapjes in de bakkerswereld, nu open ik er zelf een zaak.” Bedoeling is om rond de paasperiode (begin april) de deuren te openen.

“Waarom ik een tweede zaak open? Ik ben ervan overtuigd dat ik in Izegem een gat in de markt kan opvullen. In het centrum zijn amper nog warme en artisanale bakkers te vinden. En na de zomer starten in Ingelmunster de werken aan de nieuwe Centrumbrug, iets wat zeker op mijn zaak zal wegen. Dit is het ideale moment om de stap richting tweede zaak te zetten.”

Traditie voortzetten

De nieuwe bakkerij in de Roeselaarsestraat zal een ruim gamma aan brood en banket aanbieden. “En er wordt ter plaatse gebakken. We beschikken over een modern en perfect uitgerust pand.”

Hans Maes verliet in augustus 2012 Izegem om een nieuwe zaak in Wingene te openen. Vooral het gebrek aan parkeerplaatsen in het centrum zette hem tot die beslissing aan. “Maar ondertussen heeft het stadsbestuur van Izegem maatregelen genomen en ben ik er van overtuigd dat mijn toekomstige klanten hun auto snel en dicht zullen kunnen parkeren”, zegt Anne Daan, die benadrukt dat Hans Maes ook zelf tevreden is dat er opnieuw gebakken zal worden in de Roeselaarsestraat. “Ik ben van plan om zijn traditie voort te zetten. Hans stond bekend om zijn progrèstaart. Die zal ik ook maken.”

Anne Daan onderstreept evenwel dat zijn huidige zaak in Ingelmunster het huidige pad blijft inslaan. Mijn winkeldame Josiane Vandeburie blijft het gezicht van de zaak in Ingelmunster en ikzelf zal ook voornamelijk in Ingelmunster aan de slag blijven. Ik ben wel nog op zoek naar een gedreven winkeldame om mijn nieuwe Izegemse zaak te bemannen.”

De naam van de nieuwe brood- en banketzaak wil Anne Daan nog niet prijsgeven. “Daar ben ik nog druk op aan het broeden, maar het wordt in ieder geval iets dat zal blijven hangen”, knipoogt hij.

Stad tevreden

Schepen van Lokale Economie Kurt Himpe (N-VA) is zeer tevreden met het nieuws. "Deze nieuwe bakkerij is meer dan welkom", zegt hij. "Net als Patisserie Thomas uit Lendelede (bijhuis aan de Vijfwegen in Emelgem, red) opent hij een tweede zaak in onze stad. We hopen dat met zijn komst de kentering definitief is ingezet en dat andere ondernemers zijn voorbeeld volgen."

"Bovendien zal het nieuwe parkeerbedrijf er vanaf 1 februari voor zorgen dat er een betere roulatie is op de bestaande parkeerplaatsen. Er zal dus voldoende parkeergelegenheid zijn. En binnenkort lanceren we ook ons parkeergeleidingssysteem, waarbij de gratis centrumparkings duidelijk worden aangeduid."

(PVH)