Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Wolvenhof blijft nog even een 'spookkasteel'..."

De Weekbode

16 mei 2014

Kasteel Wallemote wordt binnenkort helemaal gerenoveerd, maar het aanpalende kasteel Wolvenhof staat er even verderop flink verloederd bij. Tot onvrede van Kurt Himpe (N-VA), die er als provincieraadslid al een vraag over stelde.

In 2010 werd het kasteel Wolvenhof in Izegem in erfpacht aan de provincie gegeven met de bedoeling om er het streekhuis voor de regio Roeselare-Tielt onder te brengen.

“Nu lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen”, zegt Kurt Himpe, provincieraadslid voor N-VA. “Ik stelde een vraag aan gedeputeerde Guido Decorte (CD&V) en kreeg te horen dat de provincie tijdens deze bestuursperiode zal starten met een studie over de renovatie van Wolvenhof.”

De studie moet een duidelijk beeld geven wat de renovatie precies zal inhouden, zodat het dossier kan opgestart worden. “Uit het antwoord van de gedeputeerde blijkt dat de provincie nog altijd de intentie heeft om het streekhuis van Roeselare naar Izegem over te brengen, maar dit zal zeker nog jaren op zich laten wachten”.

“Het is duidelijk dat dit dossier een grote vertraging oploopt, want de vorige gedeputeerde hoopte in 2010 binnen de twee jaar het restauratiedossier rond te krijgen zodat de werken aan de buitenkant al in 2012 zouden kunnen starten. Dit moet nog allemaal opgestart worden en ook de binneninrichting moet dan nog gebeuren. Wolvenhof zal dus nog even een ‘spookkasteel’ blijven.”

(PVH)