Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Weer werken aan E403 op komst

Het Laatste Nieuws

9 december 2014

Het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) heeft een voorstel klaar om de verkeersdoorstroming aan het op- en afrittencomplex van de E403 aan het kanaal Roeselare-Leie te verbeteren.

Bedoeling is om twee op- en afritten van en naar de E403 van Roeselare en een bypass voor het verkeer komende van Izegem naar Brugge te creŽren. Schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) bevestigt de plannen. "Aangezien er nog werken zijn aan het andere op- en afrittencomplex van de E403 aan de N36 is de uitvoering van deze plannen niet voor meteen", zegt hij. We zullen ook voortdurend overleggen met de diensten wat de timing betreft. AWV en de federale politie zullen de doorstroming op de afrit in de gaten houden om nadien eventueel de carpoolparking te verplaatsen." Die bevindt zich nu nog onder de brug, maar moet misschien wijken voor een extra opstelstrook.

"De herlokalisatie van de carpoolparking is in dit verhaal ook belangrijk", burgemeester Bert Maertens (N-VA). "De Izegemse carpoolparking staat maar op de achtste plaats in de prioriteitenlijst voor aanpak van de West-Vlaamse carpoolparkings. Door de plannen van AWV om bypassen te creŽren hopen we dat deze nieuwe locatie meer prioritair behandeld wordt."

(Valentijn Dumoulein)