Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Techniekclubs van start

De Streekkrant

1 januari 2014

Hogeschool Vives start in samenwerking met de stad en enkele lokale bedrijven een Techniekclub in Izegem op. Het gaat om een reeks workshops waarbij vijfde- en zesdejaars al kunnen kennismaken met technische vakken zoals houtbewerking, mechanica en elektriciteit. Bedoeling is om jongeren al vroeg te prikkelen om iets in de technische sector te doen.

“Er zijn te weinig jongeren die voor een technische richting kiezen”, licht coördinator Rik Hostyn toe. “Om weerwerk te bieden aan die tendens, is de Techniekclub opgestart. We richten ons specifiek op vijfde- en zesdejaars uit de lagere school. We willen vooral kinderen prikkelen die graag creatief bezig zijn, maar wie het aan basiskennis ontbreekt.” Zij kunnen tussen januari en juni op twaalf workshops terecht, waar techniekmentoren van Vives hen de kneepjes van het vak leren. “Zo leren ze er onder andere op speelse wijze een periscoop of telegeleide LEGO-robot maken die op een stem reageert”, weet schepen Kurt Himpe (N-VA). “Op die manier willen we hun talent stimuleren en ontdekken ze al vroeg of ze misschien loodgieter of ingenieur willen worden.”

Cursus

De mentoren maken het bewust niet te moeilijk voor de kinderen en ook de leercuve ligt niet te hoog. De kinderen krijgen ook steun van lokale bedrijven, zoals Handsaeme Machinery, Vandemoortele of de Sint-Jozefskliniek. Een bezoek aan een van hen zit ook in de cursus inbegrepen. Inschrijven kan via de website. De workshops gaan vanaf 5 februari door in sportcentrum De Krekel. Ook Ingelmunster en Oostrozebeke starten techniekclubs op.

(Valentijn Dumoulein)