Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Studie over carpoolparkings in Vlaanderen is bijna klaar

Het Nieuwsblad

9 januari 2014

De studie voor een prioriteitenlijst van de West-Vlaamse carpoolparkings wordt in het voorjaar afgerond. Dat antwoordde Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) op een parlementaire vraag die provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) liet stellen.

“Aan de hand van deze prioriteitenlijst zal worden bepaald waar en op welke termijn ingrepen zullen uitgevoerd worden aan de carpoolparkings. In elk geval hoopt de N-VA dat er een oplossing komt voor de Izegemse carpoolparking die geconfronteerd wordt met een overbezetting en met een moeilijke in- en uitrijsituatie”, aldus Himpe.

Het provincieraadslid duwt al langer aan de kae om de parking, pal onder de E403 in Izegem, op te waarderen. Samen met Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele (N-VA) vroeg het Izegemse provincieraadslid om ook de kwaliteit van de parking zelf te verbeteren. 

Belijning verbeterd

“In het antwoord laat de minister nu weten dat de belijning van de parkeerplaatsen van de Izegemse carpoolparking zal aangepakt worden. Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen deze werken al op zeer korte termijn uitgevoerd worden. Oplossingen voor de andere aangekaarte knelpunten zijn afhankelijk van de studie.”  

(Frank Meurisse)