Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stadsbibliotheek sluit even voor renovatie

Het Laatste Nieuws

14 augustus 2014

De stadsbibliotheek sluit van 15 tot en met 26 september de deuren voor een renovatieproject. Het gaat om de voorbereidingen voor de installatie van de zelfuitleendienst. "Dit betekent dat de bibliotheekgebruiker volledig zelf ontleningen zal kunnen doen aan een van de vier zelfuitleenbalies", zeggen bibliothecaris Nicolas Cappelle en schepen Kurt Himpe (N-VA). "Heel wat bibliotheken in de regio werken al zo. Daarnaast worden ook een infopunt en een betaalautomaat geďnstalleerd. Bovendien krijgt het 'uitleeneiland' een nieuwe vloerbedekking."

De investering kost 75.000 euro, waarvan de provincie een derde subsidieert. Het systeem werkt met Radio Frequency Identification (RFID). "Elk boek, cd of dvd krijgt een chip", licht Himpe toe. "Die stuurt radiogolven uit, die door de hardware gelezen worden. Aan de in- en uitleenposten wordt ook een betaalterminal met printer gekoppeld zodat alle betalingen kunnen gebeuren zonder tussenkomst van het personeel. De betaalterminal aanvaardt munten en biljetten en geeft wisselgeld terug. Bovendien installeren we ook Bancontact als extra betaalmiddel. Zo is het bibliotheekmateriaal ook beveiligd. Wie de bib verlaat met materialen die niet geregistreerd zijn bij de uitleenbalie, laat het alarm afgaan."

Dankzij de zelfuitleenbalie heeft het personeel voortaan meer tijd voor andere taken. Doordat de bib even moet sluiten, kan alle bibmateriaal twee weken langer ontleend worden. "We passen de termijn dan ook aan in functie van die sluiting", belooft de bibliothecaris.

(VDI)