Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stadsbibliotheek Izegem sluit twee weken voor renovatieproject

www.kw.be

15 september 2014

De Izegemse stadsbibliotheek op de Grote Markt is vanaf vandaag tot en met vrijdag 26 september gesloten wegens het installeren van een zelfuitleendienst.

De Izegemse stadsbibliotheek sluit van maandag 15 september tot en met vrijdag 26 september. Vanaf zaterdag 27 september kunnen de bibliotheekgebruikers dan zelf uitlenen aan een van de vier zelfuitleenbalies. Heel wat bibliotheken in de regio werken al met dat systeem. Naast deze self check stations worden ook een passend infopunt, detectie-antennes en een betaalautomaat geïnstalleerd”, kondigen bibliothecaris Nicolas Cappelle en schepen van Bibliotheek Kurt Himpe aan. “Bovendien krijgt het 'uitleeneiland' een nieuwe vloerbedekking. Voor het stadsbestuur betekent dit een investering van ruim 75.000 euro, waarvan één derde wordt gesubsidieerd door de provincie West-Vlaanderen”.

Betaalterminal

Elk boek, CD of DVD krijgt een soort chip die radiogolven uitstuurt, die door de specifieke hardware gelezen worden. Aan de in- en uitleenposten wordt ook een betaalterminal met printer gekoppeld zodat ook alle betalingen kunnen gebeuren zonder tussenkomst van het personeel. De betaalterminal aanvaardt munten en biljetten en geeft wisselgeld terug. Bovendien wordt ook Bancontact als extra faciliteit voorzien.

Voor het verwijderen van de oude balie en het installeren en testen van de nieuwe apparatuur hebben zowel de leveranciers als de technische dienst ongeveer twee weken nodig. Het spreekt vanzelf dat alle bibliotheekmaterialen twee weken langer zullen kunnen worden ontleend en dat de termijnen zullen worden aangepast in functie van de sluiting. Als alles goed gaat, is de bibliotheek weer open vanaf zaterdag 27 september.

(MM)

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqnCkBuywiSy2a4y4goD99sR59BNsOS0MWEAKVLa7svgwGsYdG