Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad geeft parkeerbeheer uit handen

Het Laatste Nieuws

26 april 2014

Het stadsbestuur gaat de controle op betalend parkeren vanaf november uitbesteden aan een privťbedrijf. Tot nu toe gebeurde dat door de politie, maar die had vaak de handen vol met andere taken. De parkeerautomaten worden straks vervangen, de tarieven blijven gelijk.

"Steeds meer steden en gemeenten gaan in zee met externe partners en ook wij willen die stap nu zetten", zeggen FinanciŽnschepen Filip Motte en mobiliteitsschepen Kurt Himpe (N-VA). "Het privťbedrijf zal vanaf 1 november instaan voor het beheer en uitbating van de betalende parkeerplaatsen, het parkeren in de blauwe zone, de bewonerskaarten en het kortparkeren. Daarbij zullen de parkeertarieven niet verhogen."

Kwaliteit

Omdat de 36 parkeerautomaten in Izegem versleten zijn, zal het nieuwe parkeerbedrijf straks ook tweehonderdduizend euro moeten investeren in nieuwe automaten. Daar tegenover staat dat het bedrijf er inkomsten uithaalt en dat de stad daarvan een financieel percentage krijgt. "Al komt dat voor ons op de tweede plaats", benadrukt Himpe. "We gaan geen heksenjacht organiseren en om de hoek staan wachten tot iemand zonder bonnetje parkeert. Bij de keuze van het parkeerbedrijf besteden we vooral aandacht aan de kwaliteit van de uitbating en aan sensibiliseren. De wachters zullen mensen op de nieuwe situatie wijzen en in die periode nog geen boetes uitschrijven. Daarnaast zal er ook aandacht gaan naar klachtenbehandeling."

Geen constante controle

De controle blijft straks beperkt tot maximaal drie dagen per week of zes halve dagen. Betalend parkeren blijft van kracht tussen 8 en 12 uur en 14 en 18 uur. Voor de blauwe zone geldt hetzelfde systeem. "De parkeerwachters zullen dus niet constant op de loer liggen", belooft Motte. "Met de invoering van het nieuwe systeem willen we vooral meer zuurstof geven aan het centrum en de rotatie van het gebruik van de parkeerplaatsen verbeteren. Door efficiŽnte controle kan het dat bijvoorbeeld in de Marktstraat de parkeerplaatsen meer gebruikt kunnen worden, wat een goede zaak is voor de handelaars. Na enkele maanden volgt een eerste evaluatie. Daarna kunnen we nog aanpassingen doorvoeren."

Kandidaat-parkeerbedrijven kunnen de komende maanden een offerte indienen, waarna het stadsbestuur een keuze zal maken. Daarbij zal ook iemand van het Roeselaarse stadsbestuur aanwezig zijn omdat ze daar al ervaring hebben met een parkeerbedrijf. Door de uitbesteding krijgt de politie straks ook meer ademruimte voor andere taken.

(Valentijn Dumoulein)